917 превозни средства, сред които 217 автобуса, са проверени вчера

...
917 превозни средства, сред които 217 автобуса, са проверени вчера
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция в Пловдив: Само за 6 часа засякоха 1074 шофьори в нарушение

917 транспортни средства, измежду които 217 рейса, са тествани през вчерашния ден при огромна полицейска акция в Пловдив, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Само за 6 часа са засечени 1074 нарушавания.
Още по тематиката
Съставени са 84 акта и 329 санкции по фиш. При водачите на рейсове от вътрешноградските и извънградските линии са установени 27 нарушавания. Един е глобен за неспазване на Застрахователния кодекс. 11 са актовете за административни нарушавания и 15 санкции по фиш.

Четирима от водачите на рейсове са заплашили живота на пасажерите, преминавайки на алено. 4 са актовете за неизползване на предпазен колан, същият е броят и на откритите с техническа нередовност рейсове. В 3 от случаите проверяващите са открили нередовни пътни документи, за което са формирани актове, а останалите наказания са за други нарушавания на Закона за придвижване.

При осъществените 754 броя инспекции на други водачи са установени 396 нарушавания. Две са формираните бързи производства за осъществени закононарушения по пътищата - ръководство на нерегистрирано транспортно средство и препоръчан рушвет на длъжностно лице.

На нарушителите са формирани 73 акта и 314 санкции по фиш. Четирима са били неправоспособни водачи, а в два от случаите при инспекциите е открито ръководство на нерегистрирано МПС.

Един от спрените водачи е отказал осъществяването на инспекция за приложимост на наркотични субстанции, за което е взето административно отношение. 36 от водачите не са били с подложен предпазен колан, в други 30 случая не са спазили пътни знаци, светлинна сигнализация и пътна маркировка. За тъпчене на пътни знаци и погрешно осъществяване на маневри са наложени 118 санкции.

26 са фишовете за ръководство на механически неизправни коли. 46 водачи са били с нередовни пътни документи, а за други нарушавания по ЗДвП са глобени още 124-ма. При акцията са снимани 651 нарушавания на скоростни режими.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР