91 наказателни дела, е разгледал от началото на 2022 г.

...
91 наказателни дела, е разгледал от началото на 2022 г.
Коментари Харесай

Кюстендилският съд отчете ръст на осъдените бежанци

91 наказателни каузи, е разгледал от началото на 2022 година Районният съд в Кюстендил с предмет - нелегално прекосяване на границата със Сърбия, оповестяват от правораздавателното ведомство. За съпоставяне през 2021 година делата от този тип са били 20. 

Последните две каузи са условно наказване „ отнемане от независимост “ и „ санкция “ за двама жители на Мароко, пробвали да преминат нелегално границата на страната. Те се признали за отговорни в това, че на 30.06.2022 година, в региона на село Горни Кортен, Община Трекляно са създали опит да излязат през границата на страната за Сърбия. Съдът утвърди споразуменията реализирани сред Районна прокуратура и отбраната на подсъдимите. 

През Треклянско има канал за извеждане на бежанци, най-вече от африканските страни и от Афганистан за Сърбия. Целта им е да стигнат до Босолеград, където от годиин има добре оборудван и предлагащ положителни условия център за бежанци. 

Там са настанени цели фамилии, които по-късно поемат на Запад, разясняват локалните хора. Повечето от присъдите са условни, споделя говоритллят на Окръжния съд в Кюстендил Владимир Владимиров, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР