91,5 кг марихуана задържаха митнически служители при проверка на товарен

...
91,5 кг марихуана задържаха митнически служители при проверка на товарен
Коментари Харесай

Митничари заловиха над 91 кг. марихуана на ГКПП Кулата

91,5 кг марихуана задържаха митнически чиновници при инспекция на товарен автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 27.10.2023 година митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика " стопират за инспекция влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата товарен автомобил с българска регистрация. Извършено е сканиране на транспортното средство и товара, при което е набелязана зона с подозрителна компактност в дъното на ремаркето. При осъществената щателна митническа инспекция митническите чиновници откриват във фабрични кухини в пода на ремаркето 81 пакета с общо 91.5 кг суха тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград. В хода на следствието е открито, че влекачът и полуремаркето са благосъстоятелност на комерсиално сдружение със седалище в гр. София.

Днес, 30.10.2023 година, по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на Н.М. (на 59 години), притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР