91 455 лв. са изхарчени за охрана на гей парада

...
91 455 лв. са изхарчени за охрана на гей парада
Коментари Харесай

Атака: Всеки гей парад в България струва на държавата около 100 000 лева и около 1000 служители на МВР

91 455 лева са изхарчени за защита на гей парада и съпътстващи събития в София т. година, а 756 служители на реда са били изкарани по улиците на столицата. Това стана ясно от отговора на силовия вицепремиер Красимир Каракачанов след парламентарен въпрос от депутата от Политическа партия "Атака " и зам.-председател на партията Десислав Чуколов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия "Атака ". Той попита какъв финансов и полицейски запас е употребен за защита на мероприятието.

Разбрахме, че всеки гей церемониал в България коства приблизително към 100 хиляди лева на българската страна и към 1000 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да се грижат за защитата на този церемониал. Защо е нужно това? На кого е нужно това? На американското посолство, на Сорос, възмути се от трибуната в Народното събрание Чуколов. Той прикани тези средства да се дават от щатската задача у нас или от Сорос, в случай че държат на тази агитация, а не от джоба на българския поданик.

Депутатът от "Атака " прикани силовия вицепремиер и министъра на вътрешните работи тези финансови и човешки запаси да бъдат пренасочени към опазването на публичния ред и битката с циганската престъпност в дребните обитаеми места, а "не да браним тези, които пропагандират пред децата ни, пред обществото ни извратените си мисли ".

Полицейските чиновници, охранявали "София прайд " тази година, са били 756, изразходвани са 91 455 лв.

756 полицейски чиновници са били ангажирани за обезпечаването на публичния ред на провеждането на "София прайд " тази година, средствата, изразходвани за това, са 91 455 лв. и 10 стотинки, включващи и възнаграждението за положен ексклузивен труд, и осигуровки. Това заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на депутата Десислав Чуколов.

В "София прайд " тази година са взели участие 3-4 хиляди души. Каракачанов напомни, че през 2015 година служителите на реда, охранявали този церемониал, са били 848, а през 2016 - към 1215. Тази година полицейските чиновници, охранявали това мероприятие и съпътстващите го мероприятия, са по-малко, уточни той. През 2015 година изразходваната сума е била 94 590 лв., през 2016 година - 149 982 лв..

В извършения на същата дата "Поход за фамилията " са взели присъединяване към 400 души, а от състава на Министерство на вътрешните работи са били ангажирани 42 полицейски чиновници. Същия ден, малко по-рано от началото на шествието на "София прайд ", се е провело и мероприятие "Да запазим децата от разврат ", в което са взели присъединяване межоду 80-100 души, а от състава на Министерство на вътрешните работи са били ангажирани 199 полицейски чиновници.

Каракачанов посочи, че нито един чиновник на МО, нито един военнослужещ или "Военна полиция " не са взели участие в защитата на "София прайд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР