91,3% от починалите от коронавирус за денонощието в България са

...
91,3% от починалите от коронавирус за денонощието в България са
Коментари Харесай

91,3% от починалите в България са неваксинирани

91,3% от умрелите от ковид за денонощието в България са неимунизирани. Това стана ясно от публикуваната информация на Единния информативен портал.

България е отпред по смъртност на глава от популацията от COVID-19, само че все пак продължава да гледа с съмнение към имунизациите. Именно имунизациите са инструментът един пациент да сведе до абсолютния най-малко шанса да се озове в интензивно поделение. Статистиката в страни като Италия и Германия го потвърждава.

До момента едвам 20% от българското население е със приключен имунизационен курс. В западните страни този % е към 70%. Само за последното денонощие 417 души в България са постъпили за лекуване в болница. 46 души са умряли, а новозаразените са 2836. Общо 7740 са поставените дози в България за последното денонощие. Ситуацията в COVID-леглата в лечебните заведения към този момент е сериозна.

„ При сегашните условия с ковид проектът планува цялостно затваряне на страната. Ние дадохме опция да не се стига до там при изискванията на зелен документ - на обезпечена безвредна среда. “ Това сподели здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV и добави че сигурно обмислят и цялостно блокиране на страната, в случай че ограниченията не дадат резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР