90 видеокамери вече са монтирани на всичките 11 входно-изходни артерии

...
90 видеокамери вече са монтирани на всичките 11 входно-изходни артерии
Коментари Харесай

Монтираха 90 видеокамери на 11-те входно-изходни артерии на Пловдив

90 видеокамери към този момент са инсталирани на всичките 11 входно-изходни артерии на Пловдив, заяви шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата старши комисар Атанас Илков.

Те са част от огромния план за видеонаблюдение в целия Пловдивски район на обща стойност от 6 млн.лв. „ В момента приключихме с тестовия интервал и следва до края на месеца да приемем видеонаблюдението от компаниите изпълнителки.

 15pl4001-0 След това Община Пловдив ще го съобщи на регионалната администрация, след което ще създадем публично разкриване на центъра за видеонаблюдение, който сме построили с цел да срещнем обществеността с функционалностите, които то ще извършва “, изясни старши комисар Илков.

След Нова година броят на камерите ще бъде повишен, защото имало някои ленти от пътното платно, които нямали покритие от видеонаблюдението. За задачата били планувани средствата в бюджет-2018 на Община Пловдив, който би трябвало да се гласоподава от локалния парламент и едвам тогава ще стартира спомагателното създаване.

За реализацията на огромния план за видеонаблюдение по пътищата в Пловдивска област обаче занапред ще се търси финансиране и досега е изработен само мониторинг и е разговаряло по въпроса с кметовете на 17-те общини.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР