90 състезателки от клубове от цялата страна ще участват на

...
90 състезателки от клубове от цялата страна ще участват на
Коментари Харесай

90 състезателки ще участват на Държавното по художествена гимнастика категория Елит

90 състезателки от клубове от цялата страна ще вземат участие на Държавното състезание по художествена гимнастика категория Елит, което ще се организира от петък до неделя в столичната зала " София ".

Надпреварата, която се провежда от федерацията по художествена гимнастика и клуб Левски, е за девойки младша възраст, девойки старша възраст и дами.

В първия ден всички грации ще играят с обръч и топка, а във втория с бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя.

Ще бъдат връчени три специфични наградата - " Диляна Георгиева " на победителката в многобоя при девойки младша възраст, " Мария Петрова " при девойки старша възраст и " Мария Гигова " при дамите.

Приз " Мария Гигова " беше основан на УС на БФХГ по предложение на президента на федерацията Илиана Раева преди пет години във връзка със 70-годишния празник на трикратната безспорна международна шампионка Мария Гигова. Той се връчва на победителката в многобоя при дамите на държавното състезание Елит всяка година персонално от гимнастичката на 20-ти век и член на Търговска колегия при ФИГ Мария Гигова.

Останалите два наградата " Диляна Георгиева " и " Мария Петрова " се връчват за първи път тази година.

На шампионата ще вземат участие всички националки, измежду които Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и други.

В неделя (15 май) са финалите на обособените уреди при девойките и при дамите от 9.00 до 15.00 часа.

Главен арбитър на надпреварата е Росина Атанасова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР