90% от времето цялата държава се занимава с мрънканията на

...
90% от времето цялата държава се занимава с мрънканията на
Коментари Харесай

Благослав Михайлов: 90% от времето цялата държава се занимава с мрънканията на един или друг сектор от бизнеса!

90% от времето цялата страна се занимава с мрънканията на един или различен бранш от бизнеса. Това написа в обществената мрежа Фейсбук блогърът Благослав Михайлов във връзка митингите на земеделските производители. Публикуваме неговия коментар без редакторска интервенция:

„ Имам възприятието, че 90% от времето цялата страна се занимава с настояванията (или по-точно мрънканията) на един или различен бранш от бизнеса. От земеделци, до ресторантьори, до ИТ аутсорсинг хора, все някой мрънка, че облагите му били застрашени. Всеки, който е направил няколко милиона, си мисли, че към този момент светът му е задължен.

Нека имаме мощен и конкурентоспособен бизнес, аз съм с две ръце ЗА. Но това е отговорност на самите „ бизнесмени “ и те надалеч не са хората с най-големите проблеми в страната. Все отново тук живеем и ние – останалите 99,9% и ние също имаме проблеми.

Като четеш конституцията оставаш с усещането, че България е страната на всички българи, освен на българите с доста пари. И в случай че нашите „ бизнес водачи “ толкоз желаят ние да бъдем загрижени за техните облаги, може би те би трябвало да бъдат загрижени за нашите заплати, нашата просветителна система, нашата инфраструктура, нашето опазване на здравето, нашите пенсии.

Ааааа не, чакай, когато стане въпрос за тези неща, всеки се оправя самичък, нали по този начин?

Хората били мързеливи, били некадърни, трябвало да поемат отговорност за себе си, а не да чакат нещо от страната. А когато техните облаги леко паднат, незабавно плачат на страната.

И когато на тези хора им кажеш малко да слезнат на земята и да усетят, че има и други хора в тази страна, тогава те ти споделят, че си болшевик. Класика. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР