90% от тютюна реколта 2019 в България е разсаден. Постигнатите

...
90% от тютюна реколта 2019 в България е разсаден. Постигнатите
Коментари Харесай

Над 90% от тютюна реколта 2019 в България е разсаден

90% от тютюна годишна продукция 2019 в България е разсаден. Постигнатите размери при четирите сортови групи отглеждани в страната са разнообразни, само че почти близки. От дребнолистните ориенталски сортови групи „ Каба Кулак “ и „ Басми “ към този момент са разсадени надлежно към 97% и 100%.

При едролистната сортова група „ Бърлей “ разсадените площи са над 85%, а при „ Виржиния “- близо 75%. Очаква се финалното разсаждане да завърши не по-късно от първата седмица на месец юни. Екип на „ Национална асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 “ (НАТ-2010) ще вземе присъединяване в два интернационалните форума през месец юни.

На 3 юни 2019, понеделник в Рим, Италия в два панела ще се проведат Съвет на Борда на Европейската междубраншова асоциация (ELTI) в областта на суровия тютюн в Европейски съюз (ЕС) и Общо заседание на ELTI, предшествани от съвещание на Изпълнителен комитет (ИК) на Европейска асоциация на тютюнопроизводителите (UNITAB).

На 10 и 11 юни 2019, понеделник в Самсун, Турция делегация на НАТ-2010 ще показа РБългария в Регионална среща „ Форум на ориенталските тютюни “ с присъединяване на Турция, Гърция, Македония и Азербайджан. Форумът е под егидата на Международна асоциация на тютюнопроизводителите (ITGA). Родните делегати ще бъдат водени от Председателя на НАТ-2010, Вицепрезидент на UNITAB, Вицепрезидент и член на Борда на ELTI- Цветан Филев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР