90% от тролейбусите в столицата са подменени, над 50% от

...
90% от тролейбусите в столицата са подменени, над 50% от
Коментари Харесай

Фандъкова: 90% от тролейбусите в София са подменени

90% от тролейбусите в столицата са сменени , над 50% от рейсовете също и построяването на третата линия на метрото върви с бързи темпове . До края на годината се чакат да дойдат и първите 20 електроавтобуса у нас.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на новия образователен център по диагностика на електрически и стандартни коли в столичната Професионална гимназия по превоз и енергетика " Хенри Форд ".

Припомняме, тази година следва модернизацията на 17 столични учебни заведения на стойност 36 милиона лв. . Средствата са по Оперативна програма " Региони в напредък ".

По думите и с откриването на новия образователен център ще се работи за възстановяване качеството на въздуха, техническото положение на градския превоз и персоналните коли . " Ние имаме потребност от млади експерти, които да поддържат и ремонтират тази техника . Столичният автотранспорт и Столичният електротранспорт има потребност от дуално образование на готови експерти, където да се организира практиката ", посочи в речта си Фандъкова.

При откриването на новия образователен център по диагностика на електрически и стандартни коли участва и просветният министър Красимир Вълчев. " Средствата по откриването на този актуален център е по Оперативна програма " Региони в напредък " и ние ще финансиране учебно-техническо съоръжение на стойност 10 милиона лв. в близо 100 професионални гимназии ", съобщи мин. Вълчев и добави, че откриването на този център въплъщава партньорството сред учебните заведения и бизнеса

На събитието участваха представители от Министерството на труда и обществената политика, Министерството на стопанската система, публицисти и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР