90% от апартаментите в момента са заключени и се продават,

...
90% от апартаментите в момента са заключени и се продават,
Коментари Харесай

Шок! Вижте какво се случва с имотите по Черноморието заради локдауна

90% от жилищата сега са заключени и се продават, а евентуална причина за отлива, с изключение на локдауна, е спадът на съветската рубла. В Бургас пък има повече от 15 разгласи на емблематични обекти в центъра - пиано бар, оборотни заведения за хранене, кафенета, сладкарница, съобщи Нова тв.

По думите на кмета на Поморие Иван Алексиев над 5 хиляди жилището са закупени от съветски жители, само че поради обстановката с COVID-19 стартира отлив и руснаците към този момент афишират жилищата си за продажба. По-важното обаче е, че българи демонстрират интерес да закупят парцел в Поморие, тъй като с изключение на море, слънце и пясък, градът има нещо друго, което отсъства на други места - лечебната тиня.

От сектора регистрират сериозен интерес за закупуване на просторни жилища в градски условия, а също и на терени край морето наоколо до града.
„ По Черноморието най-вече се търси в Бургас ", разяснява брокерът Велина Василева. Очакваното влизане в еврозоната накара доста българи да влагат точно в парцели. Макар че 80% от покупките на жилища са с ипотечен заем.

„ Другата цел е инвестиция за отдаване чартърен, защото парцелът е стока, която в никакъв случай не губи цената си “, допълват от сектора.

Усеща се и неналичието на англичаните, които обичайно купуват селски парцели в Странджа. През последните месеци единствено един немски жител е закупил къща в Созопол. Интерес демонстрират главно жители на Турция, чието предпочитание за покупка на парцел в Европа е обвързвано най-много с бизнес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР