90 на сто от родителите смятат, че е важно детето

...
90 на сто от родителите смятат, че е важно детето
Коментари Харесай

90% от родителите смятат имунизациите на децата си за важни

90 на 100 от родителите считат, че е значимо детето им да бъде имунизирано против болести, разнообразни от зараза с COVID-19. Това сочат резултатите от изследване, направено в няколко европейски страни от Institut Publique de Sondage d`Opinion Secteur (IPSOS) с поддръжката на биофармацевтичната компания MSD.

Проучването на IPSOS дава настоящи данни за осведомеността за HPV и по какъв начин информацията за имунизациите по време на пандемията е повлияла на усещанията и държанието на родителите по отношение на детските имунизации. В него са взели присъединяване родители или настойници на деца от Германия, Франция, Италия, Австрия, Португалия, Румъния, Швеция и Словения.

Като причина за значимостта на имунизацията 64% от запитаните декларират, че имунизациите са нужни за попречване на избрани болести. 55 на 100 от тях пък показват, че имунизацията е единственият метод да се предотврати разпространяването на болесттите, а 42% от родителите са самодейни във връзка с предотвратяване на децата си от предотвратими болести.

Пандемията от COVID-19 е повлияла на усещането за имунизациите на четирима от петима родители, сочи още анкетата. 68% от родителите към този момент са по-склонни да имунизират детето си имунизирано против болести, разнообразни от COVID-19, а 65% са по-склонни да бъдат самодейни в връзката си със своя доктор и да попитат за ваксини против болести, разнообразни от COVID-19, за тяхното дете.

Но макар че 61% от родителите се усещат по-запознати с имунизациите на детето си заради COVID-19, двама от петима споделят, че се усещат „ претрупани “ от наличната информация по отношение на имунизациите.

В същото време близо 40% от интервюираните родители не знаят, че някои ракови болести могат да бъдат превантирани посредством имунизация.

Проучването във връзка с информираността на родителите по отношение на HPV инфекциите сочи, че 58% от тях са наясно с имунизациите, които могат доста да спомогнат за попречване на някои типове рак, а 36% са осведомени за предварителната защита на рака на маточната шийка посредством имунизация. Процентът е доста по-нисък за всички други типове рак, свързани с HPV (човешки папилома вирус).

Трима от четирима родители са осведомени с HPV (73%), само че единствено един от двама, които знаят за HPV (55%), се усещат добре осведомени за вируса.

От тези, които знаят за HPV, огромна част са осведомени, че вирусът може да аргументи рак (79%), само че по-малко са наясно, че вирусът може да докара до ракови болести освен при девойките, а и при момчетата (67%), демонстрират още данните от анкетата.

Мнозинството (89%) от родителите, които са осведомени с HPV, са съгласни, че предварителната защита е най-хубавата форма на отбрана за тяхното дете и се усещат уверени в отбраната на детето си от HPV (80%).

Разбирането на HPV е по-високо измежду дамите родители, които са наясно с вируса, сочат още резултатите от проучването.

Проучването на IPSOS демонстрира релативно позитивни резултати във връзка с нарасналите равнища на осведоменост за HPV измежду родителите в Европа, само че към момента има относително огромен % от обществото, който не е осведомен с вируса и обвързваните с него ракови и други болести.

Въпреки че множеството полово дейни мъже и дами ще се заразят с HPV в даден миг от техния живот, над една четвърт от интервюираните родители са загатнали, че не са осведомени с вируса. Докато 79% от родителите в изследването настояват, че са наясно, че HPV може да аргументи ракови болести, малко над половината (48%) от тях са съгласни, че HPV може да засегне както дамите, по този начин и мъжете, наблягайки ниските равнища на схващане, че човешкия папилома вирус визира и двата пола.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР