90-годишен дядо се хвана на хорото на младия певец Валентин

...
90-годишен дядо се хвана на хорото на младия певец Валентин
Коментари Харесай

Кмет извади уникална 5-годишна ракия

90-годишен дядо се хвана на хорото на младия артист Валентин Велчев в павликенското село Паскалевец. Лауреатът на Пирин Фолк направи огромен концерт в локалното читалище " Орач “, който бе кулминационната точка на 7-ото издание на фолклорния събор " На площада “.

Носителят на премията " Певец на годината 2021 “ за дебют извърши най-големите си шлагери като " Пирински орли “, " От Враца до Дунава “, " Наздраве “, " Благословен “, " Татковина “, " Ванга “, както и най-новите попълнения в дебютния си албум – заглавната " Аз съм Валентин “, " На нож “ и " Сватове “.

На една от песните, на хорото скочи посребрял дядо, който показа с артиста, че е на 90 година и е пристигнал особено поради него от Габрово.

Трогнат от вниманието, Валентин Велчев му пожела да води хорото и на 100-годишния си празник и му посвети рефрена: " Бях аз дребен, дядо, разказваше ми ти… “, написа " Signal.bg ".

Музикалният любим зарадва и най-малките в салона със занимателното реге " Съм доста прекрасен “, а всички дами разплака с баладата " Мамо “.

Овации обра и песента " Музикантът “, написана особено за него от някогашния министър на културата проф. Георги Костов по стихове на огромния ни стихотворец Агент Тенев.

След сполучливия концерт, кметът на Паскалевец Мирослав Димитров предложения в кабинета си в кметството Валентин Велчев и неговия екип дружно с водещия – именитият Ганчо Александров.

Градоначалникът изненада артиста като го почерпи с неповторимата 5-годишна самодивска ракия, която се прави единствено в Паскалевец.

Между наздравиците, Димитров описа легендата, че на пълнолуние самодивите се събират край казана и до момента в който гледат луната сълзите им се стичат в ракията и по този начин тя става магична. На изпроводяк кметът изпрати звездата с буркан мед с 22 билки, който самичък създава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР