90 декара борова гора изгоряха днес при голям пожар на

...
90 декара борова гора изгоряха днес при голям пожар на
Коментари Харесай

Пожар унищожи 90 дка борова гора край село Ловец

90 декара борова гора изгоряха през днешния ден при огромен пожар на територията на ДГС-Преслав, заяви шефът на стопанството инж. Янко Йорданов. Огънят е тръгнал в 9,30 часа сутринта от запалена суха трева край село Ловец. Изгорели са 1000 декара треви и шубраци, като към 15,30 часа 
огънят се е трансферирал и в боровите култури в съседство.

В потушаването на пожара са се присъединили горски от стопанствата във Върбица, Смядово, Шумен и Попово, 6 пожарни коли и екипите им, 12 индивида от доброволческия отряд към община Велики Преслав и хората от прилежащите на Ловец села.
 Огънят е тръгнал от запалена суха трева край село Ловец СИДП
" Пожарът беше смесен - върхов и низов, като провалите са доста огромни. Успяхме да потушим огъня преди броени минути, само че оставаме тук да дежурим с два екипа от ДГС-Преслав ", изясни инж. Йорданов. Според него заплахата от нови огнища остава и през идващите 3-4 дни в районна непрекъснато ще има екипите за наблюдаване.
 Огънят е тръгнал от запалена суха трева край село Ловец СИДП

" Искам да благодаря на сътрудниците от всички стопанства, които се отзоваха още при започване на пожара, на всички огнеборци, на доброволческия отряд и на хората от десетте села до Ловец, които ни помагаха от самото начало.  Без общите ни старания загубите щяха да бъдат доста по-големи ", безапелационен е шефът на ДГС-Преслав инж. Янко Йорданов. Той още веднъж напомни, че огън би трябвало да се пали единствено на избраните места, а хората които станат очевидци на пожар в горските територии трябва да подадат сигнал на телефон 112.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК. Там чакаме и вашите мнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР