90 000 полицаи и 5000 военни ще охраняват посрещането на

...
90 000 полицаи и 5000 военни ще охраняват посрещането на
Коментари Харесай

Терористична заплаха във Франция: Посрещането на 2024 под засилени мерки за сигурност

90 000 служители на реда и 5000 военни ще охраняват посрещането на Новата година в цяла Франция. Мащабните ограничения за сигурност са в отговор на нараснала терористична опасност, обвързвана с ислямисти, радикализирани от войната сред Хамас и Израел, уточни френският вътрешен министър.

6 хиляди ще са служителите на реда единствено в Париж. Властите чакат сред 700 хиляди и един милион души да излязат на Шанзелизе.

Милион и половина евентуално ще излязат по улиците в целия град. Посетителите ще бъдат претърсвани на влизане в зоните за празнуване.

В някои региони ще бъдат неразрешени продажбата и потреблението на алкохол. Полицията ще разполага и с 10 хеликоптера в народен мащаб.

" Ще има и нещо изцяло ново за 31 декември. В небето ще летят дронове. Те демонстрираха висока успеваемост по време на Световното състезание по ръгби, както и в битката против градското принуждение. Така че ще имаме обилни запаси във въздуха, планувани по закон ", съобщи Жерал Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР