9 юни е международен ден на коктейла Dark n Stormy

...
9 юни е международен ден на коктейла Dark n Stormy
Коментари Харесай

Днес празнуваме с коктейла Dark 'n Stormy

9 юни е интернационален ден на коктейла Dark " n Stormy ( " тъмно и бурно " ). Коктейлът е предпазен от производителя на ром Goslings, основан на Бермудските острови, оповестява уеб сайтът nationalday.com.


Произходът на коктейла може да се наблюдава до Бермудския триъгълник през 20-те години на предишния век. Историята споделя, че английските моряци са приготвяли джинджифилова бира в домашни условия, с цел да лекуват морска болест. Група непокорни моряци се поддали на пиратския си дух и добавили ром Gosling " s към джинджифила, както и комат лайм, евентуално с цел да се предпазят от скорбут.

Името му произлиза от цветовете на коктейлите, които риболовците разказват като буреносни облаци над морето, които вършат плаването рисково.

Оттогава коктейлът се предлага в доста питейни заведения по света, защото е отличен метод да се разхладите под жаркото лятно слънце.

Според рецептата, благосъстоятелност на Goslings, са нужни 3/4 чаша джинджифилова бира Gosling " s, лед, 1 шот мрачен ром Gosling " s, с присъщия черен тюлен върху етикета, и комат лайм за декорация.

Спори се и дали ромът би трябвало да плува върху джинджифиловата бира, или да бъде разбъркан с нея. Истината е, че и в двата случая няма никакво значение, защото напитката е предопределена за безредие със сламка. Въпреки това не се предлага да повдигате този въпрос пред тесногръд настроени бармани, защото те може да реагират неприятно. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР