9-те средиземноморски държави-членки на ЕС ще обсъдят последното развитие на

...
9-те средиземноморски държави-членки на ЕС ще обсъдят последното развитие на
Коментари Харесай

Средиземноморските държави от ЕС обсъждат конфликта в Близкия изток

9-те средиземноморски държави-членки на Европейски Съюз ще обсъдят последното развиване на военния спор в Близкия изток и обстановката в района. Това е част от работата на започващата през днешния ден в Никозия двудневна среща на техните министри по европейските въпроси.
Сигурността в Средиземноморието, миграционните процеси и разширението на Европейския съюз са измежду провокациите, на които 9-те държави-членки ще дадат общ отговор в новата обстановка в района.

Министерската среща ще разиска и усилването на ролята на средиземноморските страни в европейския дневен ред, споделиха от държавното управление в Никозия. Държавите ще координират своите дейности и ще набележат общи политики за осъществяване в мандата на новата Европейска комисия и при изменящите се геополитически условия.

Целта им е Средиземноморието, с неговите проблеми и благоприятни условия, да остане високо в целите на Европейски Съюз, още повече, че политическите насоки на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за идващите пет години включват оповестяването на нов „ Средиземноморски пакт “, акцентира кипърският заместник-министър по европейските въпроси
Марилена Рауна.

Двудневното министерско съвещание е и подготовка за срещата на високо ниво на държавните водачи на страните от групата MED9, на която Кипър ще бъде хазаин на 11 октомври.

Островната страна е ротационен ръководител на групата на средиземноморските страни-членки на Европейски Съюз през тази година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР