9 младежи са приети в болница, а трима остават в

...
9 младежи са приети в болница, а трима остават в
Коментари Харесай

Младежи в критично състояние, след като взели неизвестен наркотик в Австралия

9 младежи са признати в болница, а трима остават в сериозно положение, откакто са взели незнаен опиат в австралийския град Пърт.

Туристите взели дрогата, мислейки, че е кокаин. Те получили припадъци, парализа и халюцинации.

Петима от младежите са французи, двама са германци, един е италианец и един - мароканец, като всички са на възраст сред 21 и 25 години.

Те били отседнали в къща, в която дошъл пакет за човек, отседнал преди този момент в същата къща, разказал един от туристите пред австралийски медии, представен от Би Би Си.

Младежите отворили пакета и разкрили вътре бял прахуляк, опакован в хартия. Мислейки праха за кокаин, те се нашмъркали, а малко по-късно настъпила парализа.

" Бяхме безсилни, не можехме да създадем нищо ", споделя един от потърпевшите.

Трима от младежите - двама французи и един немец, остават в сериозно положение, в интензивното поделение на локалната болница.

Според лекарите част от младежите сигурно са щели да починат без здравна помощ. Те описват, че туристите са били със мощни халюцинации, като някои от тях са сложени в медикаментозна кома, с цел да не се наранят.

Според тестванията признатият от младежите прахуляк е съдържал Хиосцин - лекарство, отпускано по лекарско наставление. В дребни дози то се употребява за лекуване на стомашни болки и срещу гадене при пътешестване.

В огромни дози обаче то може да провокира парализа и по тази причина се употребява от нарушители, най-много от изнасилвачи, които го дават на жертвите си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР