9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус, каза за БТА директорът

...
9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус, каза за БТА директорът
Коментари Харесай

9-месечно бебе с коронавирус в Благоевград |

9-месечно бебе е диагностицирано с ковид, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Благоевград доктор Огнян Митев.

Детето е било настанено в Детското поделение на лечебното заведение със подозрение за COVID-19. Направен е PCR тест в лабораторията към болничното заведение, а след излизане на позитивния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, уточни доктор Митев.

По думите му детето е с пневмония, само че положението му не може да се дефинира като тежко. Причината да бъде превозено в столицата е условието деца с ковид зараза да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, посочи доктор Митев. Той добави, че PCR тестът на майката също е позитивен.

Към момента потенциалът на леглата за лекуване на коронавирус в МБАЛ - Благоевград е напълнен малко над петдесет %, сподели още шефът на лечебното заведение. Ситуацията е доста по-спокойна спрямо предходни седмици, когато имаше и доста случаи. В Инфекциозно и във Вътрешно поделение са настанени към 25 индивида с COVID-19.

През миналото денонощие в региона има петнадесет нови случая, сочат данните от Единния информативен портал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР