9 май - Ден на победата, Ден на Европа или

...
9 май - Ден на победата, Ден на Европа или
Коментари Харесай

Култови отговори от граждани за 9 май

9 май - Ден на успеха, Ден на Европа или просто е невероятно единият празник да съществува без другия? Това е една от датите, които провокират най-големи полемики у нас и разделят обществото ни на две. По този мотив кореспондент на Plovdiv24.bg попита пловдивчани по какъв начин одобряват датата 9 май и какво събитие означават на днешния ден.

" Едни честват Ден на Европа, други отбелязват Ден на успеха ", сподели една от запитаните, а различен означи, че това е най-хубавият европейски празник и ден, в който завършва Втората международна война. 

Трети показа, че първо отбелязва рождения ден на тъщата си, след това на шурея си и чак тогава Деня на Европа.

Друг пловдивчанин бе безапелационен, че това е ден, в който се чества успеха на Съюз на съветските социалистически републики над нацистка Германия.

" За мен не е необикновен празник, само че честваме успеха над нацизма както преди, по този начин и в този момент ", показа една дама.

Екипът ни попадна и на рожденик, който като се изключи че чества появяването си на бял свят, отбелязва и Денят на успеха. Според младото момче Денят на Европа е изобретение, което се внедрява в обществото по чисто политически аргументи, като засяга политическата ориентировка на страната и континента Европа. 

Повечето интервюирани се сплотиха към мнението, че двата празника вървят ръка за ръка и няма смисъл от разногласия по тематиката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР