9 лекари от спешното отделение на областната болница в Силистра

...
9 лекари от спешното отделение на областната болница в Силистра
Коментари Харесай

9 са оставките на медици от Силистра заради агресия срещу техен колега

9 лекари от незабавното поделение на регионалната болница в Силистра са подали групова оставка след разпра с техен сътрудник предходната седмица и последвали груби обиди в обществените мрежи. В уведомление до шефа на болничното заведение медиците са оповестили, че от 8 часа през днешния ден приключват работа.

Репортерът Теодор Стамболиев беседва пред болничното заведение с сътрудници на доктор Насуф, който пострада при проявената експанзия.

Д-р Костадинова, шеф на болничното заведение, съобщи, че този случай не е просто акт на пренебрежение, а акт на засегнатост към цялата здравна система. Лекарите няма да спрат работа през днешния ден, защото са длъжни да спазят 15-дневно предупреждение, което те ще отработят.

Д-р Костадинова: Водихме към този момент два диалога, в това число и в наличието на регионалния шеф и на началника на полицията. Тази седмица ще продължим срещите и диалозите с тях, само че те са безапелационни, като държа да подчертая, че тук не става дума за заплати, за условия на труд, за някакъв различен проблем, който касае здравната система, тук става дума за митинг на млади сътрудници, които са извънредно наранени от нападателните отзиви, които бяха оповестени в обществените мрежи.

Обидните постове са стартирали от дядото на дете, който е публично дейна персона, някогашен общински консултант и водач на парламентарно показана партия.

Лекарите са получили поддръжка от Асоциацията на медицинските експерти по здравни грижи.

Това е следващ случай на експанзия, най-тъжното е. че зачестиха през последните години, означи доктор Насуф.

Д-р Насуф: Ние не сме некадърници. Ние сме от кадърните, които са останали да работят тук и желаеме да работим. Апелът ни е да има ефикасен закон за отбрана на медиците, изискванията да са усъвършенствани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР