9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб (Продрайв BRX) спечели пета

...
9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб (Продрайв BRX) спечели пета
Коментари Харесай

Льоб излезе втори в “Дакар” след пета поредна етапна победа

9-кратният международен рали първенец Себастиен Льоб (Продрайв BRX) завоюва пета поредна етапна победа в рали “Дакар ” и това го изведе на второ място в общото класиране. Французинът завоюва днешната права с дължина 185 километра в пустинята Руб ал-Хали и на финала изпревари с 3,19 минути Матиас Екстрьом (Ауди).

Льоб поведе на първата контрола, след което единствено усилваше задатъка си пред колоната, като в последните 29 километра, които бяха напълно в зона с огромни пясъчни дюни, Себ усили още задатъка си и записа шеста етапна победа от 12 стадия от началото на ралито.

В първата половина на стадия най-сериозният преследвач на Льоб се оказа лидерът в класирането Насър Ал-Атия (Тойота), който на контролата на 87-я километър изоставаше с 1,46 минути от водача. По-късно обаче Екстрьом догони Ал-Атия и го изпревари в борбата за второто място в стадия, като Насър остана на 12 секунди от шведа.

След днешния стадий Ал-Атия има задатък от 1:27.10 часа пред Льоб, като до края на ралито остават единствено още две прави, а Насър се е прицелил в петата си победа в рали “Дакар ”. А Льоб към този момент има две втори места в маратонската конкуренция - през 2017 и 2022.
 Льоб с 4-та поредна етапна победа на „ Дакар “, приближи се до 2-то място в класирането Льоб с 4-та поредна етапна победа на „ Дакар “, приближи се до 2-то място в класирането
На трето място в общото нареждане е Лукаш Мораеш (Тойота), който е на 2 минути и 1 секунда зад Льоб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР