9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб потвърди, че все още

...
9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб потвърди, че все още
Коментари Харесай

Льоб тепърва ще преговаря с М-Спорт за WRC

9-кратният международен рали първенец Себастиен Льоб удостовери, че към момента няма контрактувана стратегия за присъединяване в WRC през новия сезон. Льоб кара за осми път в рали „ Дакар ” доникъде на месеца, а едвам по-късно ще договаря с М-Спорт за стратегия през новия сезон.

Французинът към този момент удостовери, че няма да пази купата си от рали „ Монте Карло ”, което завоюва при започване на предишния сезон. През 2022 Себ кара в 4 ралита за М-Спорт.

„ В момента няма нищо контрактувано – изясни Льоб в бивака на рали „ Дакар ” в Саудитска Арабия пред Dirtfish. – Ще приказваме по-късно, с цел да забележим дали можем да се договорим за нещо, само че сега няма нищо. Ако е допустимо мога да карам в няколко ралита, само че програмата не е ясна. Сега мисля единствено за „ Дакар ” и по-късно ще приказваме с М-Спорт. ”
 Льоб за „ Дакар ”: Трябва да сме съвършени, с цел да бием Льоб за „ Дакар ”: Трябва да сме съвършени, с цел да бием
Преди 12 месеца Льоб записа мечтания дебют за М-Спорт, като завоюва „ Монте Карло ” по-малко от седмица, откакто приключи втори в рали „ Дакар ”. Миналата година програмата на двете ралита разреши на Себ да се прибере за една нощ в дома си в Женева и по-късно да направи еднодневен тест преди началото на описването на правите на „ Монте Карло ”.
 Програмата на Льоб в WRC остава неразбираема Програмата на Льоб в WRC остава неразбираема
„ Сега е доста по-сложно – добави Льоб. – Сега „ Дакар ” приключва в неделя, а опознаването на правите на „ Монте Карло ” стартира в понеделник, тъй че е още по-трудно. Но така и така нямах предложение да карам в „ Монте Карло ”.
 Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт? Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт?
Последното изречение е основно за бъдещите връзки на М-Спорт и Льоб. Смята се, че отборът е употребявал всички свободни финанси, с цел да си обезпечи Ойт Танак, който подписа с М-Спорт и договарянията с Льоб ще може да започват за някое от европейските макадамови ралита през май и юни – „ Португалия ” и „ Сардиния ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР