9 компании от страната и Русе, сред които Кауфланд, Пощенска

...
9 компании от страната и Русе, сред които Кауфланд, Пощенска
Коментари Харесай

PLEGGI и Русенският университет търсят решения за бизнеса с инициативата RUSH FOR PRACTICE

9 компании от страната и Русе, измежду които Кауфланд, Пощенска банка, Фикосота, Витте Аутомотив и Еконт се включиха в общата самодейност на PLEGGI и Русенския университет Rush for practice. Тя е четвърта по ред, след тези с УНСС, Нов Български университет и Търновския университет. Стартира на 23 март и ще завърши на 18 май, описа в изявление за Дарик радио Цветелин Николов от платформата PLEGGI.

Pleggi е българска платформа за прелиминарен асортимент на фрагменти посредством психометрични игри, основани на научни методологии. Създадения от компанията, програмен продукт разрешава бърз, комфортен и ефикасен асортимент на най-подходящите претенденти, на база особено създадена „ оценка за сходство “ („ matching score “), по отношение на авансово заложени критерии (образование, опит, езици, равнища на заплащане, меки умения, личностни характерности и т.н.) за всяка отворена позиция.

Целта на самодейността е студентите да придобият на практика умения свързани с изучаваните предмети по “Човешки запаси ”, както и да се срещнат на едно място фирмите търсещи хора за разнообразни позиции, университетите, които образоват студентите, както и самите студенти - и в ролята им на бъдещи чиновници във компаниите, както и като част от HR-екипи, които се занимават с набиране на личен състав.

Инициативата дава опция на студенти да работят по практическо HR задание в действителна среда с компании. Студентите образуват екипи по двама и би трябвало да изпълнят „ Предварителен асортимент на фрагменти на действителни отворени позиции, употребявайки платформата Pleggi “. HR екипите ще търсят на база критериите за съответната позиция по задание 20 претендента, с което ще подкрепят компанията в нейния „ Подбор “, ще научат доста нови умения и ще влязат в обувките на HR експертите.

Заданието завършва с отчет, който разказва всички осъществени действия, разбор на резултатите и заключения. В отчета би трябвало да участва и предложение за нова публикация към компанията, по отношение на призмата на потомство Z.

“Проекта съумява да стимулира и трите страни включени в него. От една страна студентите са стимулирани да намират и да развиват нови умения, въпреки това бизнеса, за който към този момент има подбрани фрагменти за половината оповестени позиции. И на трето място сме ние от университета като свързващо звено ”, изясни доцент Емил Коцев от факултет “Бизнес и мениджмънт ”, който е част от плана.

“Благодарение на самодейността аз открих тъкмо компанията към която да се насоча. Благодарение на сходни начинания ние можем да намерим своята среда и да се осъществяваме ”, безапелационна бе и Ванеса Илиева, студент в Русенския университет.

Чуйте цялото изявление с част от екипа на “Rush for Practice ” в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР