9 колективни жалби от граждани на Варна внесе днес в

...
9 колективни жалби от граждани на Варна внесе днес в
Коментари Харесай

350 сигнала срещу ремонтните действия в морската столица подаде в Община Варна Благомир Коцев

9 групови тъжби от жители на Варна внесе през днешния ден в Община Варна някогашният регионален шеф Благомир Коцев. Жалбите съдържат 350 сигнала, подадени към Коцев и екипа му от месец май насам, когато Община Варна стартира огромни ремонтни действия в града.

Започналата като цивилен надзор над общинското строителство и поправки самодейност беше разширена през юли, с цел да обхване проблеми с градската среда и инфраструктурата. Тогава Коцев разгласи плана „ Граждански омбудсман “.

„ Тук съм, с цел да срещна общината с естественото неодобрение на варненци, което се демонстрира в нашата самодейност „ Граждански омбудсман “. Това е гражданска самодейност, стартирала през месец май, а обвиняванията от страна на актуалната власт, че е предизборна, са безпочвени “, съобщи пред медии Коцев.

Според Коцев, проблемите на жителите са свързани най-много с инфраструктура, с неналичието на детски градини и учебни заведения.

„ Например в квартал Бриз няма детска градина, ясла и начално учебно заведение, а в квартал Виница има единствено една детска градина, която е извънредно незадоволителна за потребностите на квартала. Другите проблеми са бавните поправки и неналичието на тротоари, които пък са основа на естествената градска среда “.

Най-много са сигналите от Изгрев, Пчелина и Бриз, където има остра липса на инфраструктура. Много сигнали има и от квартал Левски и централната част на града, добави Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР