9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк

...
9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк
Коментари Харесай

Момиченце пострада в аквапарк край Равда

9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при случай в аквапарк край Равда. Сигналът е подаден към 16:00ч. на 10 юли, оповестява Дарик радио.
Малката Елизабет е потърпевша при втурване от 20-метрова водна пързалка в аквапарка.
Детето е признато в Университетската многопрофилна болница в Бургас с пострадвания в региона на гениталиите и кръвоизлив, оповестява Нова ТВ. Към този миг положението му е устойчиво, само че от лечебното заведение отхвърлят повече детайлности.
Пострадалото момиченце е било дружно с група от осем деца и педагог.
20-метровото оборудване, на което е станал случаят, за малко е било затворен. От аквапарка настояват, че нямат данни за техническа нередовност на оборудването. Въпреки това са въвели ограничаване за потребление на пързалката от лица под 18 години.
Започнала е прокурорска инспекция. До този миг обвиняване не е повдигнато.
„ Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна “, сподели пред Дарик ръководителят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.
По думите ѝ, следва да се ревизира спазени ли са всички указания за потреблението на оборудването, което е единственото сходно в аквапарка.
„ Аз се опасявам, не знам по какъв начин децата се качват там. Говорим за огромна височина. Искам да знам дали някой от виновните там съблюдава за реда на качване и втурване и прави ли се инструктаж, има ли табели, не разрешава ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след инспекцията “, добави Бошнакова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР