9-годишно момче пострада сериозно в басейна на Смолян. За инцидента

...
9-годишно момче пострада сериозно в басейна на Смолян. За инцидента
Коментари Харесай

Инцидент от Смолян: Момче сряза крака си на градския басейн

9-годишно момче пострада съществено в басейна на Смолян. За случая алармира майката на детето Галина Топалова, съобщи кореспондентът на .

В понеделник майката оставила детето на подготовка с групата на Огнян Данчев към 13:00 часа. Обикновено ходела да го вземе от басейна към 15:15 часа.
„ Но в 15:00 часа ми звъни детето от " Спешна помощ ", където е единствено. Докторът ми изясни, че е за интервенция и да отида. Оставили са го самичък в колата за спешна помощ. Има срязани сухожилия и нерв на крайници, които са за пръстите. Плочките са с остри ръбове, няма обикновени лайсни. Като пристигнах в болничното заведение, беше превързан. Оперираха го през вчерашния ден, споделят че всичко е наред, само че като се смъкна гипса, ще забележим по какъв начин ще движи пръстите. Спънал се както е ходил в борд на остра плочка до трамплина. Там има стълба и тя е доста остра. Има много неща, с които могат да обезопасят терена. Доколкото разбрах тук, в болничното заведение, имало е и други потърпевши от тези остри ръбове на плочки в този басейн ", сподели майката Галина Топалова.
Тя означи, че ще се съветва с юрист и счита да подаде тъжба против Община Смолян за контузиите на детето си.
„ На инспекция съм изпратил незабавно зам.-кмета Марин Захариев, с цел да се вземат ограничения да се обезопаси “, съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов. " До ден-два ще обезопасим плочките по четирите ъгъла на басейна, към филтрите със силиконови протектори, които поръчахме. Басейнът е планиран по този начин, признат е от строителния контрол, като края на плочките не е установен за рисков, само че колкото за деца, очевидно е нужно в допълнение обезопасяване. Басейнът ще бъде затворен за профилактика след към 10 дни и тогава ще обезопасим със силиконови протектори и ръбовете на плочките по цялата дължина на края на басейна от четирите му страни ", съобщи Марин Захариев.
Той посочи, че от управата ще уведомят навреме за плановата профилактика на басейна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР