9-годишно дете се явява индивидуално на изпити за зрелостници. Момичето,

...
9-годишно дете се явява индивидуално на изпити за зрелостници. Момичето,
Коментари Харесай

9-годишно дете се явява на изпити за зрелостници във Франция

9-годишно дете се явява самостоятелно на изпити за зрелостници. Момичето, което е от френския град Страсбург и е единствено в трети клас, е най-младият възпитаник, одобряван в миналото да покаже уменията и знанията си на Baccalauréat - както се назовават матурите за завършващите във Франция.
Във Франция нормално учениците приключват учебно заведение на 17 или 18 години.
Според френското министерство на образованието, 9-годишното момиче е избрало математиката, физиката и химията като свои съществени дисциплини. Тя се явява на изпити авансово, с цел да бъде в “крак с времето “. Досега най-малките възпитаници, явявали се на гимназиални изпити във Франция, са били на 12 или 13 години, показват от министерството, показват френскитя издания Liberation и La Presse.
9-годишното дете ще се яви на зрелостни изпити като самостоятелен претендент. Изпитите стартират в края на идната седмица с изпит по френски език. Резултатите ще бъдат подготвени на 8 юли. Амбициозното дете от Страсбург може да завърши с учебното заведение единствено след три години. Общо 728 164 ще се явят на зрелостни изпити във Франция тази година. 19 296 от тях ще се явят на изпит самостоятелно, сходно на третокласничката.
В Германия е Рубен Чарара от Северен Рейн Вестфалия прекарва единствено шест години в учебно заведение. Той приключва гимназия през 2022 година, когато е на 12 години.
Белгийско-холандското момче пък Лоран Симонс приключва гимназия, когато е единствено на 8 години. Той има коефициент на просветеност от 145 и по тази причина се счита за извънредно надарено дете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР