9-годишно дете и мъж на 27 години са в реанимация.

...
9-годишно дете и мъж на 27 години са в реанимация.
Коментари Харесай

Осем души са с усложнения от морбили

9-годишно дете и мъж на 27 години са в реанимация. Издирват контактни лица, за които се допуска, че може да са болни от морбили.
Осем души са с затруднения от морбили. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били признати по неотложност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа към този момент се е подобрило, само че детето продължава да бъде с дихателна непълнота, оповестява Нова телевизия.

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното поделение в петък, доста бързо са се развили признаците на заболяването. Настъпила е дихателна непълнота и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация.

Д-р Елена Лазарова от Инфекциозното поделение в Благоевград изяснява, че детето, което е приведено в Отделението за анестезиология и интензивно лекуване с тежка дихателна недостатъчнос към този момент е нормализирано. Едно от децата с пневмония е на 2 години. При огромните заболяването протича по-леко, като единият, който е наведен в ОАИЛ също е бил с тежка дихателна непълнота, само че се усъвършенства. Според лекарите, не зависи от възрастта какъв брой тжеко ще премине зболяването, а от имунитета на пациентите.

15 деца остават под наблюдаване в педиатричното поделение на болничното заведение в Разлог, което се оказа огнище на болестта с морбили. Те са изолирани и не се позволяват контакти на околните с тях, оповестява БНР. Детското поделение в болничното заведение в Разлог е затворено и са взети всички ограничения против разпространяването на морбили. Спрени са всички визитации в цялата болница. Миналата година инфекциозното поделение там беше закрито заради липса на лекари експерти. В момента се ревизира здравната документи и се проверяват събитията, при които е тръгнала болестта, оповестява Българска национална телевизия.

От общо 19 признати в инфекциозните отделения на три лечебни заведения, 14 са посочили позитивни проби за морбили. Все още се търсят контактни лица, за които се допуска, че може да са болни от морбили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР