9-годишният Иво Кирков е най-умното дете в България! Талантливото момче от

...
9-годишният Иво Кирков е най-умното дете в България!
Талантливото момче от
Коментари Харесай

Иво е най-умното дете в България!

9-годишният Иво Кирков е най-умното дете в България!
Талантливото момче от София има впечатляващи знания, необикновено логическо мислене и сполучливо се изявява в родни и задгранични кино и телевизионни планове.
 Малкият талант с резултата от теста на Малкият талант с резултата от теста на " Менса "

В края на март тази година Иво става член на " Менса България ", като е признат с оптимален резултат. Нещо повече - възрастта му от 9 години и 5 месеца го трансформира в най-младия член на родната организация на хората с висок коефициент на просветеност (IQ).
 С Димитър Рачков изиграват скеч за Деня на детето С Димитър Рачков изиграват скеч за Деня на детето
" Всичко стартира на фотосите за рекламата на месни артикули, когато режисьорът ми сподели, че Иво е изненадващо образован и с него се работи извънредно елементарно. Сподели ми, че предстоят проби за банкет в " Менса " и се замислих дали да не се опитва. Синът ми обича да взема решение занимателни задания и лабиринти, а от време на време се случва да си изреже судоку от вестник и да го попълня. Един ден Иво ме извика и ми сподели на компютъра, че самичък си е намерил теста на " Менса " и го е решил. Разбира се, беше избрал опцията за възрастни, а не за деца ", описа пред " България Днес " Георги Кирков, татко на надареното момче.
 С екранните си родители Деси Бакърджиева и Моню Монев С екранните си родители Деси Бакърджиева и Моню Монев
Третокласникът се явява на формалния тест на " Менса България " за деца, в който е нужно логическо мислене, познаване на коя картинка следва в поредност, справяне с непознати проблеми и други. Въпреки че срокът за приемане на резултати е един месец, още на идващия ден 9-годишното момче научава, че е признат. Малкият талант получава персентил 99 - това значи, че в случай че на същия тест за същото време се явят 100 индивида, то Иво се е показал най-добре.
 На фотосите на сериала На фотосите на сериала " Откраднат живот "
" Интересно, че аз бях по-развълнуван от него. Реакцията на сина ми беше " Аз го чаках ", " Да, знам " и " О, беше обикновено ", добави с усмивка Кирков-старши.
 Малчуганът обича да взема решение ребуси и лабиринти Малчуганът обича да взема решение ребуси и лабиринти
Успехът на Иво не е инцидентен. Когато е единствено на две годинки, момчето към този момент може да чете. Родителите му качват клипа в интернет и уменията на малчугана провокират голям интерес.
 Успехите за Иво стартират от най-ранна възраст Успехите за Иво стартират от най-ранна възраст


" С майка му мислехме, че е нещо обикновено, само че се оказа, че изпреварва други деца с уменията си. Познаваше числата и буквите още преди да може да приказва. Различаваше ги със сочене и говореше по бебешки, само че уменията му станаха доста известни. От дребен е огромен фен на книжките. Обича също да изрязва всякакви неща от вестници и си ги събира в кашон ", сподели още пред " България Днес " гордият татко.

Паралелно с развиването на знанията си Иво стартира да се изявява и като артист . Един от върховете му е присъединяване в сериала " Откраднат живот ", където се снима в продължение на 15 епизода. В продукцията се превъплъщава в Стефко, сина на доктор Хинова и доцент Мазов, изиграни от актьорите Деси Бакърджиев и Моню Монев.

" Бяхме го записали в кастинг организация и единствено след седмица ни се обадиха за ролята. Тогава не знаехме доста за " Откраднат живот " и изгледахме стремително няколко епизода. Въпреки че нямаше актьорски опит, Иво се оправи чудесно със сюжета. В оня миг беше на 6 годинки и половина и се възпламени по актьорството. Впоследствие се снима в испански документален филм, където имаше реплики на испански ", добави таткото на надареното момче.

Младият гений се включва и в епизод на " Забраненото шоу на Рачков " по Нова телевизия, който е отдаден на Деня на детето - 1 юни.

" Иво изигра дребния Димитър Рачков и се получи добър скеч . Интересното е, че синът ми мислеше, че става въпрос за подготовка, и даже не разбра, че предаването се излъчва онлайн. Тогава беше на към 7 годинки и се оправи добре ", връща лентата обратно Георги. Таткото призна, че на третокласника от София му предстоят фотоси за испански сериал, който няма да се излъчва у нас.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР