9-годишният Джак Олдкрес е принуден да прекарва по няколко часа

...
9-годишният Джак Олдкрес е принуден да прекарва по няколко часа
Коментари Харесай

Тежка драма! 9-годишно момче се роди със страшна болест, цял живот го сочат с пръст и му се смеят, а то...

9-годишният Джак Олдкрес е заставен да прекарва по няколко часа дневно в специфична вана, тъй като има рядко генетично заболяване – синдром на Нетертон. Възпалената му кожа го сърби непрекъснато, а на нея се образуват люспи. Много непознати обаче намират това за доста смешно, пишат локални медии. Родителите на момчето – Дани и Джули – споделят, че на сина им непрекъснато се обръща внимание на публични места и всички го гледат като атракция. Дори възрастни хора си разрешавали да подиграват Джайм да го сочат с пръст и да се смеят при типа му. Това доста наранявало момчето, което прекарва половин час всяка заран в банята за ексфолиране и навлажняване на извънредно възпалената му кожа.

„ Ние непрекъснато даваме препоръки на Джак. Когато отидохме в един ресторант един път, един от посетителите стартира да навира пръст в лицето на сина ми и да се смее”, споделя Джули.

Според нея Джак е изглеждал необичайно още при раждането. „ Кожата му беше неестествено алена, опасявах се дали изобщо ще оцелее”, споделя тя. Когато обаче лекарите диагностицират Джак, майка му се успокоява, че рожбата й ще живее. С течение на времето фамилията се научило да живее и да дава специфични грижи на Джак.

Всяка заран кожата на момчето се третира със специфичен парафинов мас, който пази момчето от инфекции. Въпреки че заболяването на Джак е нелечима, фамилията му прави всичко допустимо, с цел да направи живота му оптимално пълностоен. Благодарение на грижите на родителите му, момчето може да води съвсем естествен живот – да върви на учебно заведение и да се социализира с другари. Сега фамилията набира средства за нова лечебна вана, която ще понижи времето за лекуване на момчето заран.

Превод и редакция БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР