9-годишната Михаела Овчарова от Смолян отряза косата си и я

...
9-годишната Михаела Овчарова от Смолян отряза косата си и я
Коментари Харесай

9-годишната Михаела дари косата си на онкоболни

9-годишната Михаела Овчарова от Смолян отряза косата си и я подари за разработване на перука за онкоболни.

Михаела от години живее със фамилията си в Швейцария. Към жеста я подтиква татко й Владимир, който е прочут футболен рефер и зад граница.

След като фамилията се прибрало за празниците в България, Михаела посетила коафьора Крис в родопския град и дарила 33 см от косите си.

Семейството на дребното момиче се занимава с щедрост години наред, само че не обявява положителните си акции. Владимир Овчаров, като се изключи че оказва помощ на нуждаещи се фамилии, подарява и постоянно кръв.

„ Участваме в доста благотворителни групи в обществените мрежи, оказваме помощ с каквото можем. Радвам се, че Михаела направи това положително дело “, разяснява Владимир пред медии. Близките й описват, че до момента Михаела в никакъв случай не е била подстригвана толкоз късо. Косата й достигнала дължина от близо 50 см. Косата ще бъде изпратена на Асоциация за предварителна защита на рака „ Промени живота си в този момент “, с цел да бъде направена перука на нуждаеща се дама.

" Тази концепция ми пристигна, откакто видях, че моя съученичка от спортното учебно заведение направи сходен жест дружно с щерка си. Чел съм доста по казуса, приказвах и срещнах с това и щерка ми, като един ден, връщайки се от учебно заведение, ми сподели, че и тя желае да помогне “, описа Овчаров.
тагове Михаела Овчарова коса онкоболни
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР