9 години затвор получи от Софийски градски съд 60-годишният Марин

...
9 години затвор получи от Софийски градски съд 60-годишният Марин
Коментари Харесай

9 г. затвор за опита за убийство на сина на Киро Японеца

9 години затвор получи от Софийски градски съд 60-годишният Марин Петров за това, че през 2015 година е опитал да убие сина на ромския необут Киро Японеца - Януш. Той бе приет за отговорен и за нелегално владеене оръжие.

Другият обвиняем - Георги Петров-Йонко, бе приет от магистратите за подстрекател на престрелката, само че той се отърва единствено с 3 години условна присъда. ТЙонко е първи братовчед на Януш.

Припомняме, че синът на Киро Японеца бе прострелян с два патрона на 2 май 2015 година при митинг пред фамилната къща в столичния ромски квартал “Факултета”.

Според очевидец, се чули изстрели, само че не знаело кой е стрелял.Той видял след няколко минути по какъв начин негов сътрудник е "налегнал ", по думите му, някакъв човек. Свидетелят описа, че е бил надалеч от мястото на произшествието. Изстрелите съгласно него са били няколко. Като е отишъл на мястото, е намерил револвер на земята.

Основният обвиняем Марин Петров се възползва от правото си да не дава пояснения пред съда. Според обвинителния акт той е стрелял по Януш Сотиров 5 пъти отблизо разстояние, с огнестрелно оръжие. То е конфискувано и е открито, че е нелегално.

А Георги Петров-Йонко пък отхвърли да е поръчвал покушението. "Никога не съм му мислил неприятното ", сподели той в правосъдната зала.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР