9 години ефективна присъда, 8 000 лева глоба и конфискация

...
9 години ефективна присъда, 8 000 лева глоба и конфискация
Коментари Харесай

Ефективни присъди за членове на организирана престъпна група

9 години ефикасна присъда, 8 000 лв. санкция и конфискация на 1/3 от имуществото на Христо Василев, прочут като Ицо Папата наложи Специализираният углавен съд.
Христо Василев е упрекнат като началник на проведена незаконна група за изнудване, работила в София и Костинброд от януари 2010 година до април 2012 година, оповестиха от прокуратурата.
По-тежко наказване - 11 години затвор и 5000 лв. санкция, получи участникът в групата Борис Маринов поради осъществени от него други закононарушения.
Станка Върбанова, щерка на Василев, получи 2-годишна условна присъда с 5 години изпитателен период и санкция от 2500 лв..
Специализираната прокуратура съобщи на съд Василев и участници в групата му на 30 декември 2015 година, по тази причина, че изнудвали съответни лица да платят сред 3000 лева и 500 000 лева, с цел да не бъдат провокирани каузи против тях и техни близки посредством лъжливи показания на подставени " очевидци ". Обвинението откри, че суми са били желани даже от името на прокурор, който сякаш бил непосредствен на Христо Василев.
Василев и Върбанова бяха арестувани от чиновници на ГДБОП в дома им на 6 април 2012 година в миг на приемане на 15 000 белязани лв.. Тогава Върбанова опита да скрие парите под дънките си в региона на слабините и да се отърве от тях след това, напомнят от прокуратурата в известие през днешния ден.
Съдебното дирене удостовери тезата на прокуратурата, че групата е употребила " очевидци ", които са давали погрешни показания против набелязани от Василев жертви. След приемане на най-малко част от желаните суми, „ очевидците “ оттегляли лъжливите си показания. Василев възлагал на членовете на групата съответни задания за осъществяване, направлявал ги и разпределял добитото от измамите.
Доскоро той излежаваше 6-годишна присъда за изнудване в Софийския затвор. Бе наказан за това, че през 2009 година изиска 165 000 евро от някогашния началник на " Гражданска отбрана " ген. Никола Николов, с цел да не извади компромати против него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР