9 г. и 4 месеца затвор След направени самопризнанияСофийски градски

...
9 г. и 4 месеца затвор След направени самопризнанияСофийски градски
Коментари Харесай

Решетки за трафикант на мигранти, убил полицай

9 година и 4 месеца затвор След направени признания
Софийски градски съд даде 9 години и 4 месеца затвор за трафикант на мигранти, който провокира злополука с полицейски бус. При конфликта чиновник на Министерство на вътрешните работи пострада тежко и по-късно умря.

Както “Труд news ” писа злополуката стана през ноември 2022 година на входа на София при отбивката към Околовръстния път при с. Казичане. Гонката с трафиканта на мигранти Найден Луканов почнала още на автомагистрала “Тракия ” при Траянови врата. Тогава служители на реда погнал микробус “Рено ”, цялостен с 12 бежанци от Сирия и Йемен, който не спрял за инспекция. Полицаи от Столична дирекция на вътрешните работи били вдигнати по паника да се включат в акцията. Трима от тях спрели със служебния си микробус на метода към отбивката за Околовръстното. Микробусът дезертьор обаче се забил с гневна скорост в полицейския. Полицаят Кирил Петков (51 г.) останал в буса на Министерство на вътрешните работи и бил тежко ранен. От контузиите си той умря по-късно в болница. Тест посочил, че арестуваният водач на мигранти Найден Луканов бил използвал опиати.

Делото се провело по съкратената процедура, защото обвиненият признал напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Подсъдимият би трябвало да заплати и 15 000 лв. санкция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР