9 души са били диагностицирани с Лаймска болест в Пловдивско

...
9 души са били диагностицирани с Лаймска болест в Пловдивско
Коментари Харесай

12 ухапани от кърлежи в Пловдивско, скок при случаите на Лаймска болест

9 души са били диагностицирани с Лаймска болест в Пловдивско през юни. Други трима пък са регистрирани като болни от Марсилска тресчица, като те са били хоспирализирани в инфекциозни отделения. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия за TrafficNews .
Прочетете още
От началото на юни до в този момент записаните ухапвания от кърлеж са 12 души.  

Забелязва се растеж на пациенти с клинична картина, наподобяваща излъчената от насекмото Лаймска болест. Предходния месец броят на в началото оповестените бе 6, като впоследствие потвърдените диагнози паднаха до 3. 

Няма публично регистриран растеж на заболелите от COVID-19, регистрират още от здравната ревизия.

Макар да зачестиха недоволствата на пациенти с клинична картина, сходна на респираторното заболяване, наклонността за новозаразени остава непроменени. За миналото денонощие случаи в страната са 40, от които 5 в Пловдивско.

Няма промени и броя на хоспитализирни и настанените в инфекциозни клиники, уточни още началникът отдел „ Противоепидемичен надзор “ доктор Таня Учорджиева.

Справка в НЦЗПБ демонстрира, че 14-дневната заболеваемост в България сега е 11,7 на 100 000 души. Отчетен е спад по отношение на предходните седмици. В пловдивска област обаче данните регистрират по-висока заболеваемост на двуседмична база – 17 на 100 000.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР