9 души от организирана престъпна група за трафик на мигранти

...
9 души от организирана престъпна група за трафик на мигранти
Коментари Харесай

Сръбската полиция разби престъпна група за трафик на мигранти през България

9 души от проведена незаконна група за трафик на мигранти през границата с България е била разрушена при спецоперация на сръбската полиция, заяви локалният в. " ". 

Установено е, че против такса от 300 до 1000 евро на бежанец, каналджиите са помагали на мигрантите да минават нелегално държавната граница с България, а по-късно да прекосят и Сърбия на път към страни от Европейския съюз.

Специализираната интервенция е осъществена от чиновници на Министерството на вътрешните работи, работещи в звеното по проблемите на незаконната миграция, в съдействие с униформени от ръководството в град Враня в Южна Сърбия и прокуратурата.

Арестите са извършени във Враня, Прешево и Сурдулица. Задържаните деветима каналджии са на възраст сред 21 и 57 години. 

По случая се търси и 34-годишен мъж, който е престъпно проявен.

Каналджиите са превозвали мигрантите от българската граница до Прешево, а по-късно до Белград, Суботица и Сомбор. Само от август до октомври т.г. по този метод са трансферирани 90 бежанци. Получените пари са разделяни от участниците в незаконната група.

По време на обиски на жилища и други пространства, употребявани от задържаните трафиканти, са конфискувани 5 транспортни средства, 13 мобилни телефона, няколко SIM карти, както и 23 010 евро, 82 300 динара, 30 куни и 220 денара.

Деветимата каналджии са арестувани за период до 48 часа. Действията по случая не престават под надзора на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР