9-членно съдебно жури реши, че бившият американски президент Доналд Тръмп

...
9-членно съдебно жури реши, че бившият американски президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп обявен за виновен по делото за изнасилване

9-членно правосъдно жури реши, че някогашният американски президент Доналд Тръмп е направил полово посягане против някогашната журналистка и писателка Елизабет Джийн Каръл. Той би трябвало да заплати 5 млн. $ обезщетение на пострадалата. Съдебните заседатели отхвърлиха обвиняването за обезчестяване. Тръмп е първият американски президент в историята, приет за отговорен за полово посягане.

По време на процедура през 2019 година Каръл декларира, че е била изнасилена от Тръмп през 1995 година или 1996 година в пробна на огромен магазин в Ню Йорк. Той обаче отхвърля, като споделя, че Каръл не е неговият вид жена. Именно поради това през ноември 2019 година някогашната журналистка завежда гражданско дело против Тръмп и за клюка. Тогава обаче той не можеше да бъде съден поради имунитета си на президент, а тя не съумя да заведе дело за обезчестяване против него, тъй като отминалостта на хипотетичното закононарушение е изтекла.

Елизабет Джийн Карол съобщи пред правосъдни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, откакто я придружил в пробната на първокласен повсеместен магазин през 1996 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначално тя си мислела, че да оказва помощ на Доналд Тръмп да пазари за подарък дамско долни дрехи ще бъде просто " занимателно нюйоркско нещо ". Дори когато, съгласно Е. Джийн Карол, тогавашният предприемач я подканил към съблекалнята да опитва транспарантно боди, тя си представяла нещо като скеч от „ Събота вечер онлайн “, който е написала, предаде NOVA. Но след няколко минути " всички аргументи да съм жива в този миг се изпариха от тази стая ", свидетелства Карол пред правосъдните заседатели по време на делото за обезчестяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР