9 арменски предприемачи посетиха столицата в рамките на Българо-арменски бизнес

...
9 арменски предприемачи посетиха столицата в рамките на Българо-арменски бизнес
Коментари Харесай

Българо-арменски бизнес форум се проведе в столицата

9 арменски бизнесмени посетиха столицата в границите на „ Българо-арменски бизнес конгрес “. Той беше проведен от Търговско-промишлена палата на Армения, както и от Българската търговско-промишлена палата. Съюзът на арменските работодатели се причисли към напъните за образуване на B2B срещи в границите на бъдещи конгреси.

„ Нашите двустранни стопански връзки имат капацитет за развиване. С убеденост мога да кажа, че страната ни е основала удобна капиталова и бизнес среда “, заключи Размиг Чакърян – представител на задграничната делегация.

По думите му през миналата година брутният вътрешен артикул на Армения е повишен със 7,6% - най-високия % в цяла Европа. „ Собствениците на задгранични компании и вложителите правят оценка темпото на икономическите промени, сигурността, свободата и откритостта на страната ни. Мнозина даже избират да ни посетят персонално и да записват бизнес като първа стъпка за нахлуване на пазара “, сподели още Чакърян, който има компания в региона на винопроизводството.

От БТПП пък акцентираха преимуществата на България, като – най-ниски налози в целия Европейски Съюз, ниски оперативни разноски и в същото време квалифицирана работна ръка.

В състава на арменската делегация бяха още 8 компании, които сполучливо се развиват в региона на въздушния превоз, електрическата енергия, банковите вложения, сладкарската индустрия и други

„ Имаме съглашения за свободна търговия с съвсем всички страни от Оперативно-наблюдателно дело, а от 2016-а страната е и член на Евразийския стопански съюз. Интеграцията ни в Евразийския стопански съюз може да отвори нови вероятности за задграничните вложители, които да излязат и на българския “, посочи министърът на икономическо развиване и вложения Тигран Хачатрян.
Важно внимание се обърна и на туризма сред двете страни. През 2019 година броят на родните пътешественици е паднал с над 30%, до момента в който арменците, посетили България, са се нараснали с 20% по отношение на 2018 година

„ Армения може да се похвали с антични обичаи, които са много сходни с българските. Особено известен е виненият туризъм – неслучайно сме кандидати за родината на гроздовия балсам “, добави Размиг Чакърян. Той изрази подготвеност да си сътрудничи както с български компании, насочени във винопроизводството, по този начин и с туроператори по отношение на популяризирането на страната като атрактивна дестинация за винен туризъм.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР