9,70 процента е избирателната активност в Русенска област по последни

...
9,70 процента е избирателната активност в Русенска област по последни
Коментари Харесай

Девет машини за гласуване не тръгнаха в Русенско

9,70 % е изборната интензивност в Русенска област по последни данни на Районната изборна комисия. Изборният ден в района протича обикновено.

Към момента проблеми има с девет електронни устройства за гласоподаване. Очаква се решение на ЦИК, че с тези машини дефинитивно няма да се гласоподава. За още две устройства в Русенско се чака информация дали изпратените на място техници ще успееят на отстранят повредата, изясни ръководителят на РИК-Русе Милена Хинкова. В секциите, където машините не работят, се гласоподава с хартиени бюлетини.

Секциите в Русенска област са общо 336, като в 290 от тях се гласоподава машинно. Над 95% от гласоподавателите в района могат да гласоподават посредством електронно устройство. Само в 46 секции се гласоподава с хартиени бюлетини, като 12 от тях са спомагателните. По предварителни данни от ГРАО броят на гласоподавателите в района е 202 236, като най-вече те са в община Русе 144440. Подвижните секции за хора с увреждания са по две в Русе и Ветово, както и по една в Бяла и Ценово. ВРусе по една секция саразкрити в двете академични лечебни заведения, в ареста и в Центъра за психологично здраве.

Кандидатите за народни представители от района са 189 от 21 партии и обединения. Броят на мандатите ес един по-малко от предходните избори. Седем ще са народните представители от русенско в идващия парламент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР