8809 са ваксинираните срещу коронавирус в Хасковска област, те са

...
8809 са ваксинираните срещу коронавирус в Хасковска област, те са
Коментари Харесай

Ваксинираните повече от заразените с  COVID-19 в Хасковска о...

8809 са имунизираните против ковид в Хасковска област, те са повече от заразилите се, които са 6947 за година. Така постепенно вървим съм основаване на имунитет.

1235 са хората в региона, които имат втора доза. Едва 84 са имунизирани с препарата на Comirnaty, останалите са с този на АстраЗенака. Именно с него от през днешния ден продължава имунизацията в региона. Кабинетите,в които се слагат дозите, са 10. Този на РЗИ разполага с 42 флакона, или 420 дози.

Освен в кабинета на здравната ревизия, ваксини се слагат в МБАЛ- Хасково, МБАЛ- Хигия, в „ Медикус “ в някогашната първа поликлиника. Две са местата в Халманли – МБАЛ и център „ Асклепий “. В Димитровград пунктът е Медицински център „ Диамедикъл. „ Медицински център І “ и доктор Васко Арнаудов са местата в Свиленград. В Любимец има кабинет в профилираната болница за рехабилитация.

Хората, които не успаха да получат втората доза поради прекъсването на АстраЗенака, към този момент могат да завършат процеса. Ваксини има и при персоналните лекари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР