8757 евро основна месечна заплата – това получава всеки евродепутат,

...
8757 евро основна месечна заплата – това получава всеки евродепутат,
Коментари Харесай

Колко хубаво е да си евродепутат във финансово отношение?

8757 евро съществена месечна заплата – това получава всеки евродепутат, само че става въпрос преди удръжките, които смъкват надницата с към 2000 евро.
Заплатата на евродепутатите е 38,5% от заплата на арбитър от Европейския съд. Отделно всеки евродепутат получава 4513 евро за офис разноски, само че парите могат да се трансформират съгласно избрани показатели. Парите се дават обаче единствено против документи за направени разноски. А евродепутатите вземат и 320 евро дневни – за посещаване на съвещания на самия парламент и съответните комисии.
Най-голямото перо за евродепутатите обаче е за сътрудници – съвсем 25 000 евро оптимално. Сътрудниците не може да са родственици, като поправката е в действие от 2009 година. Допълнителната пенсия на евродепутатите е 3,5% от заплатата му – при навършени 63 години.
Специално във връзка с сътрудниците имаше няколко абсурда през годините, като да вземем за пример случай от 2014 година с партията на Марин Льо Пен – Националния фронт. Причината – съмнение, че с пари за офиси са " хранени " значими фрагменти на партията.
Годишният бюджет на Екологичен потенциал е 1,838 милиарда евро, а над 400 млн. евро отиват за заплати на евродепутати, само че за преводачи отиват повече – над 600 млн. евро, демонстрират сметките на bTV. Годишно обаче могат да се икономисват 103 млн. евро от работата на Екологичен потенциал, в случай че тя не се реализира в два града, както и в този момент – и в Брюксел, и в Страсбург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР