87% от софиянци притеснени от корупцията във властта, а не

...
87% от софиянци притеснени от корупцията във властта, а не
Коментари Харесай

87% от софиянци притеснени от корупцията във властта, а не дали ще станат жертва на кражба

87% от софиянци обезпокоени от корупцията във властта, а не дали ще станат жертва на кражба
София се подрежда на 167 място от общо 345 града по света във връзка с сигурността, демонстрира класацията на интернет уеб страницата "Numbeo". Българската столица е с показател на престъпността от близо 45 %.

[i]Според класацията най-сигурният град в света е Абу Даби. В столицата на ОАЕ показателят на престъпност е 12%, като на второ място се подрежда столицата на Катар Доха. В първата десетка са още Базел, Сингапур, Квебек, Осака, Токио и Берлин. София е на 167 позиция от общо 345 града. В класацията директно до нашата столица са такива градове като Милано, Гьотеборг, Нови Сад, Скопие, Москва.[/i]

Според направеното изследване вероятността да бъдеш ограбен на улицата, да бъдеш нападнат или афектиран поради етническата си принадлежност или тъй като си чужденец е прекомерно дребна. Според всеобщото мнение на интервюираните можеш умерено да се разхождаш по улиците когато и да е на денонощието, без да се притесняваш за сигурността си.

Данните обаче демонстрират, че въпреки равнището на престъпността да е определяно като умерено, над 50 % от хората се притесняват от вандалски прояви, обири с щурм в домовете си или разтрошаване на колите им, с цел да бъдат взети оставени в тях движимости.

Според направеното изследване жителите на София не се тормозят изключително от въоръжени грабежи и набези, само че близо 87 % от интервюираните са мощно обезпокоени от корупцията и вземането на подкупи във всички равнища на администрацията и властта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР