87% от българите са на мнение, че оставката на Цветан

...
87% от българите са на мнение, че оставката на Цветан
Коментари Харесай

87% от българите са на мнение, че проблемът с имотите на Цветанов изобщо не е решен

87% от българите са на мнение, че оставката на Цветан Цветанов от Народното събрание не взема решение казуса, 6% - че го взема решение. Останалите се двоумят.
 Алфа Рисърч: Апартаментгейт ерозира облика на ГЕРБ и повлече премиера: партията на кантар с Българска социалистическа партия за евровота
Данните са от експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен от 3 до 5 април измежду 801 души на територията на цялата страна. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души. Сондажът употребява панелна методика.

55% се съгласяват, че в тематиката с жилищата на Цветан Цветанов има и честен, и законов проблем; 17% намират най-много законов проблем, 14% намират единствено честен проблем, а 6% не намират проблем. Останалите се двоумят.

" На този декор, за първи път тези, които считат, че Българска социалистическа партия може да завоюва повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и надвишават тези, които не считат по този начин. 45% считат, че това е допустимо, 40% – че не е допустимо, а останалите се двоумят " - настояват от „ Галъп интернешънъл “.

Подобно е съотношението сред тези, които се съгласяват с това, че отговорен за този модел е самият Борисов, и тези, които не считат по този начин.

" Повече от 1/3 от евентуалния електорат на ГЕРБ в сондажа е обезверен в желанията си да гласоподава и в този момент за тази партия. Явно въздействието на продължаващия скандал е съществено ", установяват от „ Галъп интернешънъл “.

По другата тематика от последните седмици: 77% от запитаните не утвърждават да се опрощават задължения на вероизповеданията. 13% са на противоположното мнение и декларират своето утвърждение, а 10 на 100 не могат да преценяват.



В годината на избор на нов основен прокурор социологическата организация слага и въпроса кой от основните прокурори се е справил най-добре с работата си. 



45% от респондентите виждат действителен прогрес в битката с контрабандни цигари у нас и го регистрират като позитивен факт. Според 19 на 100 няма действителен прогрес и данните са опит да се прикрие действителността. Висок е и процентът на хората, които се двоумят – 36 на 100.



69% от българите са на мнение, че юристите в страната би трябвало да са изцяло самостоятелни от властта и да пазят ползите и тайните на клиента си. 19 на 100 от запитаните са на противоположното мнение и поддържат концепцията юристите да станат на процедура сътрудници на ДАНС и да рапортуват за случаи, засягащи националната сигурност. Останалите 12% се двоумят.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР