87 деца са хоспитализирани в болници в Краснодарския край, след

...
87 деца са хоспитализирани в болници в Краснодарския край, след
Коментари Харесай

87 деца се натровиха във вагон-ресторанта на влак в Русия

87 деца са приети в болница в лечебни заведения в Краснодарския край, откакто са пътували във трен по маршрута Мурманск-Адлер (на Черно море). Те се намират в леко или приблизително тежко положение, заяви TACC.

Във влака са пътували общо 246 деца и 24 придружители. По-рано 19 деца и двама съпътстващи ги, пътуващи от Карелия във влака Мурманск-Адлер, са били приети в болница с признаци на чревна зараза в лечебни заведения в Краснодарския край. Съобщава се, че децата са вечеряли във вагон-ресторанта.

Един от четиримата чиновници на във вагона е бил отхвърлен от работа, откакто отхвърли да се яви на проби, а още трима са били изследвани. Взети са и проби от храна, питейна вода, артикули и дезинфектанти. По-късно стана известно, че броят на приетите в болница деца се е нараснал до 56. Следственият комитет образува дело, прокуратурата води следствие.

Министерството на здравеопазването на Краснодарския край по-рано заяви, че децата са пътували в две проведени групи. След като тези, които имат признаци на отравяне са били свалени от влака, останалите са траяли пътя си към Адлер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР