87 600 литра акцизни стоки – спирт, денатуриран спирт и

...
87 600 литра акцизни стоки – спирт, денатуриран спирт и
Коментари Харесай

Задържаха 87 600 л спирт и енергийни продукти при акция в района на Кулата, Благоевград и Перник

87 600 литра акцизни артикули – алкохол, денатуриран алкохол и енергийни артикули, задържаха митнически чиновници на бранш „ Оперативен надзор “ - отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София. При акция от края на предишния месец в региона на Кулата, Благоевград и Перник са открити два товарни автомобила и складово помещение. Предполага се, че откритите алкохолни и енергийни артикули са били предопределени за незаконно произвеждане на акцизни артикули в Гърция.

На 27.04.2023 година път за Гърция, директно преди Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митническите инспектори стопират за инспекция товарен автомобил, който съгласно показаните от водача документи транспортира добавка за дизелови мотори на основата на карбамид – 20 контейнера вид „ куб “ по 950 литра всеки или общо 19 000 л. При полеви тест с денситометър е открито, че в реалност транспортираното в контейнерите вещество съставлява чист алкохол с 96%vol. В кабината са открити още два комплекта транспортни документи и фактури с описания на разнообразни неакцизни артикули, които евентуално са щели да бъдат показани при прекосяването на границата пред българските и пред гръцките управляващи.

На паркинг в региона на Благоевград със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи, митническите инспектори ревизират друго товарно транспортно средство, което също транспортира алкохол 96%vol с общо количество 18 600 л. в 20 идентични куб-контейнера. В хода на инспекциите и на двата товара не са предоставени документи, удостоверяващи заплащане, начисляване или застраховане на дължимия данък.

В същото време различен екип на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София ревизира и складово помещение в региона на град Перник, където са открити 3 автоцистерни и 38 пластмасови контейнера вид „ куб “, всички съдържащи разнообразни по тип и количество течности. След осъществени полеви проби за премерване компактност и алкохолен градус е открито, че на място в склада се съхраняват общо 50 000 л денатуриран алкохол (15 000 л) и течности с характерности на енергийни артикули (35 000 л), и двете с непостоянен генезис.

Взети са проби за лабораторен разбор. Работата по случая продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР