869 милиона евро са изпратени на български граждани от роднини

...
869 милиона евро са изпратени на български граждани от роднини
Коментари Харесай

Българите в чужбина изпратиха 869 млн. евро за година

869 милиона евро са изпратени на български жители от родственици и близки, живеещи в чужбина, през 2016 година 552 милиона евро от тях са от Европейски Съюз, а 317 милиона - от страни отвън Европа, регистрира Евростат.

От България пък са преведени общо 9 милиона евро като персонални прехвърляния към чужбина - 3 милиона към Европейски Съюз, а 6 към страни отвън Европа. В страната ни се получават доста повече пари, в сравнение с се изпращат и салдото е позитивен.

Евростат прецизира, че персоналните прехвърляния могат да са сред български жители, живеещи в чужбина, и фамилиите им, което е най-често срещано. В статистиката обаче влизат и парите, изпратени от жители на други страни към български жители или към техни близки, живеещи в България.

Европейските жители са превели 30.3 милиона евро на родственици и другари отвън Европа през 2016 година Към Евросъюза пък постъпват 9.9 милиона евро под формата на персонални прехвърляния.

Най-много пари са изпратени от Франция - съвсем 10 милиарда както към поданици на страни в Европейски Съюз, по този начин и на живеещи отвън общността, а постъпилите средства са едвам 556 милиона. След Франция по негативен баланс се подреждат Англия, Испания и Италия. Португалия и Полша са най-големите бенефициенти на персонални средства, разкриват данните на Евростат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР