8600 лв. броила АЕЦ Козлодуй на Седем-осми АД за Деня

...
8600 лв. броила АЕЦ Козлодуй на Седем-осми АД за Деня
Коментари Харесай

2021-ва, Слави e още в кампания, но прибира от АЕЦ-а 8600 лв. за концерт

8600 лева броила АЕЦ " Козлодуй " на " Седем-осми " АД за Деня на енергетика.

За този хонорар компанията на Слави Трифонов пратила Краси Радков и Йордан Йончев – Гъмзата да веселят нуклеарните спецове на празника им.

Концертът се провел на 19 юни предходната година, малко преди парламентарните избори и действително се е състоял по време на предизборната акция на " ИТН ", чийто водач е точно Трифонов. Да напомним – на тези избори Има Такъв Народ стана първа политическа мощ.

Сумата стана известна от информация, която е поискала депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на туризма Николина Ангелкова, която е отправила запитване до премиера Кирил Петков, с което поискала да й се дават данни за всички контракти по публични поръчки, подписани по време на служебните държавни управления на президента Румен Радев.

Дребна детайлност е, че Ангелкова е записала в питането си, че упорства да й се даде информация за договорите до края на 2022 година Дори и да е неволна неточност, в отговора си шефът на Народното събрание Никола Минчев акцентира, че няма по какъв начин да показа данни за бъдеще време.

От партията на Трифонов отвърнаха, че концертът не е част от предизборната стратегия, тъй като е бил уречен от дълго време и по време на празненството не са отправяни предизборни послания.

От справката за Ангелкова излиза наяве също, че нуклеарната централа поддържа интензивно културно-масовата активност в Козлодуй. АЕЦ-ът има подписани контракти с учители по пиано (14 400 лева.), по балет (11 000 лева.), театрално изкуство (12 500 лева.), солфеж (10 550 лева.) и шахмат (3000 лева.). Отделно са платени 26 750 лв. за правене на материали за тренинг по водачество за чиновниците на АЕЦ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР