86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-населената германска ...

86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-населената германска

Коронавирус: четвъртата вълна е вълната на неваксинираните


86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-обитаемата немска провинция не са имунизирани. Отказът от имунизацията на част от европейците е в основата на четвъртата вълна на болестта.

Заради стремглаво възходящата заболеваемост измежду неимунизираните против ковид, медици и политици в Германия предизвестяват за задаваща се " вълна на неимунизираните ". " Четвъртата вълна е в ход. Тя ще бъде по-особена, тъй като ще засегне неимунизираните хора ", споделя пред организация ДПА шефът на Университетската клиника в Есен проф. Йохен Вернер. " Хората би трябвало да са наясно, че който не се имунизира, все в миналото ще се болести. Една част от тези хораще се разболеят, от време на време с заплаха за живота ", добавя той.
Редакцията предлага
Мнозинството от тежко болните не са имунизирани

Миналата седмица здравният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Карл-Йозеф Лауман заяви, че 86 % от тежко болните пациенти с Ковид, настанени в лечебните заведения в провинцията, не са имунизирани. Местните здравни властипроучват наистина ли е допустимо да се води отделнастатистика за заболеваемостта измежду неимунизираните.

Според наличните информации заболеваемостта измежду имунизираните е изобилно по-ниска. Говорител на здравното министерство на Северен Рейн-Вестфалия обяви, че към този момент можем да приказваме за пандемия измежду неимунизираните.

През юли и август бройката на инфектираните с ковид в Университетската клиника в Есен, която е измежду най-големите в Германия центрове за лекуване на Ковид-19, е нарастнал изобилно. Три четвърти от общо 142-ма пациенти през този срок не са били имунизирани, а половината от тях са на възраст под 50 години. Освен 75-те % от въпросните 142-ма души, хоспитализирани през юли и август, които не са били имунизирани, 11 % са ваксиниранисъс единствено една доза, а 13 на 100 са били изцяло имунизирани.

Шефът на есенската университетска клиника споделя още, че растящият брой на одобряваните в болница Ковид пациенти ще се отрази отрицателно на обслужването на всички останали пациенти.

Места в лечебните заведения към момента има

На противоположното мнение е ръководителят на немската фондация за отбрана на пациентите Ойген Бриш. Също пред ДПА той напомня, че в сегашната четвърта вълна от пандемията към момента клиниките надалеч не са достигнали лимита на опциите си, а също така в Рурската област има още доста други лечебни заведения и клиники,освен тази в Есен. Бриш подлага на критика практиката от предходните талази на пандемията да се отсрочват планови интервенции поради болните от ковид. Милиарди евро бяха дадени за празни болнични кревати, макар че Германия разполага със изобилно повече места в натоварените отделения в съпоставяне да вземем за пример с една Франция или Италия, показва той.

Също и в Университетската клиника в Дюселдорф делът на неимунизираните пациенти с коронавирусзначително надвишава този на имунизираните. Броят на новозаразените още веднъж набъбва, само че като цяло не можем да определим ситуацията в лечебните заведения като трагично, показват по този мотив от Сдружението на болничните заведения в Северен Рейн-Вестфалия.

Защо имунизационната акция в България се проваля?

Междувременно в Европа беше достигната задачата 70% от популацията да бъде имунизирано против ковид. В обособените страни макар че има огромни разлики: до момента в който Малта и Белгия са водещисъс надлежно над 70% и 80% от популацията изцяло имунизирани против Ковид-19,България, където едвам всеки пети си е сложил ваксина,е на опашката по този индикатор. Може ли да се направи нещо за стимулиране на? Дъждовни води зададе този въпрос на еврокомисарката по опазването на здравето Стела Кириакиду. Това енейниятотговор:

" Лично посетих България, бях също и в Румъния. Трябва да проявим схващане за предизвикванията, пред които са изправени обособените страни членки. Те ", споделя тя. " Работя в тясно съдействие с тамошните здравни министри и ще подкрепим техните старания за повишение на каузи на имунизираните. "

Запитана какъв е съответният казус в България, еврокомисарката споделя:

" В нито една страна членка нямаме единствено един казус или една компликация. Има разнообразни типове формации от хора, настроени скептично по отношение на имунизациите, както и закъснение на темповете на имунизиране-още веднъж по разнообразни аргументи. Именно заради това не можем да третираме еднообразно обособените страни. Заедно с Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите ECDC сме разработили тактика за повишение на % на ваксинираните.

Вижте и това видео:
Защо българите не желаят да се имунизират?

Източник: dw.com