86 млн. лв. бяха осигурени за системата, като преобладаващата част

...
86 млн. лв. бяха осигурени за системата, като преобладаващата част
Коментари Харесай

Ананиев за медицинските сестри: Не сме лъгали никого

„ 86 млн. лева бяха обезпечени за системата, като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С доклада за месец септември, ние ще забележим действителните числа ”. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред депутатите, съобщи БГНЕС. Той разясни, че съгласно счетоводната процедура доклади се дават на тримесечие.

Преди това водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада изчете декларация, в която попита за какво министър председателят Борисов е излъгал медицинските сестри.

„ Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз ”, отговори Ананиев. „ Това, че НЗОК е осигурила 50 млн. лева е реалност, тъй като има решение на Надзорния съвет и има анекс към рамковия контракт ", сподели здравният министър. 

„ Тъй като държавното управление желае да помогне, желае да реши този проблем, неотложно взе второ решение, в което беше записано, че се дават в допълнение в бюджета на Министерството на здравеопазването до 50 милиона лв.. Максималната стойност, с която можем да финансираме здравните заведения е 36 милиона лв.. И тъй като 30 милиона бяхме дали към този момент, спомагателното, което можехме да предоставим, бяха 6 милиона лв.. Затова стана корекцията в постановлението ”, разясни Кирил Ананиев пред публицисти в коридорите на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР